2 червня, 2016

Російський історик: Чому росіяни не люблять українців? 

Російський історик, професор Московського інституту міжнародних взаємин Валерій Соловей оприлюднив в соціяльних мережах свою думку про те, чому росіяни не люблять українців.

1. Українці ніколи не знають, хто у них переможе на виборах. Ми, росіяни, не можемо жити з такою невизначеністю: ми завжди наперед знаємо, хто у нас переможе на виборах і як будуть розподілені владні посади.

2. Якщо українці вибрали злодія і хабарника, то вони не чекатимуть закінчення його каденції, а просто його виженуть. Для росіян корупція, злодійство і свавілля – священний привілей влади.

3. Українці хочуть бути в Европі, а не в Азії. Вони не розуміють того, що знають росіяни: верховенство закону, свобода і права людини, ефективна економіка і соціяльна держава – це злісні вигадки, які руйнують націю. Для духовного здоров’я немає нічого кращого від азійськой деспотії.

4. Українці не соромляться працювати за кордоном офіціянтами, слюсарями, збирати полуниці. У них застаріле уявлення про те, що кожна праця – почесна. Це не для росіян. Ми усі бізнесмени і шовмени.

5. Українці не змогли створити ефективну економіку. Не так росіяни, які піднесли ціну на нафту до 120 дол. за бочку, а отримані гроші використали так ретельно, що тепер за рівнем життя випередили навіть Венесуелю.

6. Вислідом української праці скористалися олігархи. Зате в Росії все по-чесному!

7. Українці не захотіли зустріти хлібом і сіллю братні російські танки. Це було зрадою відвічної дружби наших народів!

8. Українці ховають своїх полеглих вояків, як героїв. Росіяни приховують свої могили.

9. Україна вперто не падає під тягарем своїх помилок, а Захід допомагає їй гальмувати падіння.

10. Українці мають співучий діялект, який їм розробили у австрійському генеральному штабі‚ і плекають свою наскрізь провінційну культуру. Вони не хочуть вживати могутній російський мат і відмовляються від великої російськомовної халтури.

11. Усі українці знають слова національного гимну і співають його зі сльозами на очах. Простюхи! Адже достатньо лише відкривати рота, зображуючи спів.

І, нарешті, головне, за що ми не любимо українців і що ми їм не вибачимо: вони вказують, що інший шлях можливий. Тут і тепер.

Переклад з російської мови: „Свобода“.

Коментарі закриті.