21 липня, 2016

Розпочав роботу журнал „Критика феміністична“

13 липня розпочав роботу східньоевропейський „Критика феміністична“ – новий науковий рецензований онлайн-журнал, який можна читати в режимі вільного доступу на feminist.krytyka.com. Журнал публікуватиме академічні феміністичні дослідження різних аспектів сучасного політичного, культурного чи мистецького життя.

Часопис заохочує міждисциплінарні дослідження – постколоніяльні та пострадянські студії, аналізи капіталізму, націоналізму, міґрацій, критичні дослідження раси й громадянства, трансґендерні студії, багато інших тематичних ділянок сучасного знання.

„Критика феміністична“ вміщуватиме статті англійською, білоруською, російською та українською мовами. Окрім ориґінальних статтей, написаних спеціяльно для журналу, „Критика феміністична“ публікуватиме українські переклади клясичних теоретичних праць з феміністичної теорії, інтерв’ю з сучасними вченими, повідомлення про актуальні події.

Команда проєкту – історик культури, спеціяліст з культурної і соціяльної антропології, дослідниця ґендерної проблематики Марія Маєрчик та фахівець з соціяльної філософії Ольга Плахотнік. Редактором проєкту з боку „Критики“ є лектор Гарвардського університету, головний редактор веб-порталу www.krytyka.com Олег Коцюба. З усіма питаннями та пропозиціями дописів пишіть на адресу: [email protected].

„Критика“ є веб-порталом групи „Критики“, яку складають Інститут критики, видавництво, часопис, а також онлайн-проєкт „Критичні рішення“. Група „Критики“ поглиблює співпрацю між українським та міжнародним інтелектуальним товариством і організовує семінари та конференції щодо критично важливих тем для демократичного розвитку України. Групу очолює Григорій Грабович, професор Гарвардського університету і президент Наукового Товариства ім. Шевченка у США.

Додаткова інформація: [email protected], тел.: (380-44) 425-2336.

Київ

Коментарі закриті.