5 серпня, 2016

Родина Чуловських допомагає знедоленим дітям

У Бережанській районній бібліотеці радіють подарункам від родини Чуловських. (Фото: Михайло Михайлинин)

Коли Богдан Чуловський, який живе в Тусоні, Арізона, у „Свободі“ прочитав звернення про допомогу для дітей з особливими потребами, якими опікується наша організація „Усмішка дитини“, то відразу вирішив нам допомогти. Разом з дружиною Лесею і сином Юліяном він купив для дітей одяг, солодощі, каву, чай, іграшки. Також вислав нам 200 дол. Невдовзі від цієї родини прийшла друга посилка з цінною допомогою для нашої праці з дітьми та молоддю. Крім подарунків та гарних обнов для дітей, в посилці було багато газет „Свобода“, „Національна Трибуна“, альманах Українського Народного Союзу, гарні ілюстровані календарі.

Ми щиро вдячні родині Чуловських за їхню щедру допомогу для нас, за милосердя і доброту до знедолених дітей у Бережанах, за їхнє розуміння наших проблем, особливо у теперішній важкий час. Діти тішаться вашими подарунками і моляться за вас. Також ваша грошова допомога полегшить наше життя і виховну працю з дітьми – сиротами, дітьми з розумовими і фізичними вадами.

Газети та альманах є для нас дуже важливими і потрібними. Ми дізнаємось з них багато правди, якої раніше не знали, читаємо про славну історію України, про незабутню стрілецьку славу, героїв „Небесної сотні“, відомих меценатів та українські організації в Америці, які в часі теперішньої війни особливо багато допомагають Україні. Частину газет ми залишили для себе, а іншу частину подарували районній бібліотеці.

Б. Чуловський з родиною отримав численні подяки з України за жертовність і щедрість серця. Він багато допомагає для музеїв, університетів, шкіл, бібліотек, монастирів Івано-Франківської области, на сході України. Грошову допомогу, газети і книги, інші потрібні речі з Америки отримали від родини Чуловських сестри Василіянки, монастир у Гошеві, українські воїни та діти-сироти в місті Дніпро. Також Б. Чуловський постійно допомагає пораненим бійцям та їхнім родинам. Він передав велику колекцію цінних писанок з Америки до Музею писанки у Коломиї.

Ми з дітьми щиро вдячні за його працю для дорогої серцю України!

Михайло Михайлинин,
голова громадської організації  „Усмішка дитини“,
Бережани, Тернопільська область.

Коментарі закриті.