3 листопада, 2016

Разом зможемо більше

Міністер освіти та науки України Лілія Гриневич. (Фото: Прес-служба УКУ)

Цього року добігає до кінця перша кампанія з розвитку Українського Католицького Університету (УКУ) „Нове покоління для нової України!“. У США та Канаді розпочалися благодійні вечори, які збирають небайдужих людей, що розуміють важливість вищої освіти для розвитку українського суспільства. Такі зустрічі приятелів вже відбулися у Калґарі, Лос-Анджелесі, Бостоні, Філядельфії та Чикаґо. Попереду Монреаль (5 листопада), Торонто і Ню-Йорк (6 листопада), Ванкувер (11 листопада) та Київ (3 грудня).

У 2010 році, коли УКУ розпочав кампанію збору фондів для розвитку, багатьом це завдання здавалося нездійсненним. В УКУ діяло два факультети, шість основних освітніх програм. Завдяки підтримці благодійників з різних країн та континентів за сім років вдалося побудувати студентський колеґіюм, навчальний корпус, унікальну університетську церкву св. Софії Премудрости Божої, розпочато будівництво Центру ім. Митрополита Андрея Шептицького.

УКУ значно розширив навчальну, наукову та формаційну програму. Університет зараз має шість факультетів, вісім бакалаврських, 19 маґістерських та аспірантських програм, 22 освітніх інститути та центри. Триває виховання нового покоління, навчання, наукова і суспільна праця, духовне життя.

Президент УКУ Владика Борис Ґудзяк запевнив: „УКУ продовжуватиме, свідчити та служити, формувати нове покоління для нової України. Запрошуємо здійснювати мрії разом з нами“.

Почесними гостями цьогорічних благодійних вечорів на підтримку УКУ є Міністер освіти та науки України Лілія Гриневич, Міністер фінансів України у 2014-2016 роках Наталія Яресько, відомий тележурналіст Віктор Маларек, професор Варшавської вищої школи економіки Лешек Бальцерович, президент УКУ Владика Б. Ґудзяк та ректор УКУ о. Богдан Прах.

Свою музику та тепло пісень гостям впродовж вечорів даруватимуть Оксана Муха, Софія Федина та провідник популярного гурту „Мандри“ Сергій Фоменко (Фома).

Додаткову інформацію можна отримати в Українській католицькій освітній фундації: у Чикаґо тел. 773-235-8462, електронна пошта [email protected]‚ у Торонто тел. 416-239-2495, електронна пошта [email protected]

Чикаґо

Коментарі закриті.