24 червня, 2016

Радіо „Куреш“ діє в Херсоні

Покищо слухати це радіо можна лише через інтернет. Крім музичних програм, 70 відс. яких становить кримсько-татарська музика і 30 відс. – українська, популярністю користуються зв’язок зі слухачами через електронну пошту, програми, присвячені захистові прав людини, освітнім проблемам, історії кримсько-татарського народу, аналітична програма „Обличчя реальної політики“.

Директор радіо „Куреш“ Ібрагім Сулейменов із сумом констатує, що в Криму із кожним днем посилюються репресії‚ влада проявляє сваволю, не реаґуючи на міжнародний розголос. На його думку, мета Росії – залякати людей настільки, щоб вони перестали визнавати себе окремим народом. На декого такі дії російської влади діють. Але з 34 членів Меджлісу тільки троє перейшли на бік Росії.

І. Сулейменов впевнений, що кримсько-татарський народ не бачить себе поза Україною. На жаль, вона покищо мало турбується про інформаційну єдність з мешканцями півострова.

Тільки наприкінці травня цього року було встановлено обладнання, яке дозволяє мешканцям кількох прикордонних кримських районів почути українські радіостанції. Про весь Крим і досі не йдеться. Тож гасло радіо „Куреш“ – „Слухай, живи, борись!“ – ще довго буде актуальним.

Коментарі закриті.