21 квітня, 2017

Підчас офіційної візити до Великої Британії Порошенко розповів про ,,битву за Україну”

Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з представниками ділових кіл Великої Британії. (Фото: Офіційне представництво Президента України)

КИЇВ. – Президент України Петро Порошенко 19 квітня розпочав офіційну візиту до Великої Британії традиційним покладанням квітів до Меморіялу невідомого солдата у Вестмінстерському абатстві в пам’ять про загиблих у світових війнах.

В Королівському інституті міжнародних відносин „Chatham House“ президент виступив на тему „Битва за Україну: лідерство та солідарність проти аґресії“.

П. Порошенко зустрівся з провідником фракції правлячої Консервативної партії Дейвідом Лідінґтоном, головою Групи дружби у зв’язках з Україною у британському Парляменті Джеральдом Говартом та головою Комітету Парляменту у закордонних справах Кріспіном Блантом.  Сторони високо оцінили активний характер міжпарляментського діялогу між Україною та Великою Британією, зокрема контакти по лінії двосторонніх парляментських „груп дружби“. Під час зустрічі були обговорені також питання українсько-британського співробітництва по лінії НАТО та хід виконання програми структурних реформ в Україні.

П. Порошенко закликав лібералізувати візовий режим для українців.

У „Chatham House“ президент наголосив, що для перемоги над аґресією потрібно бути сильними та об’єднаними. І необхідна тверда підтримка реформ в Україні. „Ми  також потребуємо санкцій проти Росії. Не вірте тим, хто каже, що санкції не приносять нічого. Перш за все: менше вбитих українців‚ по-друге: якщо б не було санкцій, російські танки стояли би набагато глибше в Европі. Путін через санкції і готовність України боротися відчуває невпевненість і має закінчити відчуттям неминучої реакції Заходу.  Світові аґресори повинні знати: вони будуть притягнуті до відповідальності за свої злочини“, – наголосив президент.

Він нагадав, що Росія порушила Будапештський меморандум, учасником якого також є Великобританія, і кожну частину двосторонніх українсько-російських договорів, в яких Москва ґарантувала Україні суверенітет і територіяльну цілісність, незалежність та недоторканість кордонів. Українська армія протистоїть російській аґресії, в тому числі захищаючи від неї европейців.

У ході візити П. Порошенко провів зустріч з представниками ділових кіл країни і розповів про впровадження реформ в Україні впродовж останніх трьох років та основні результати, яких вдалось досягти на сьогоднішній день. Значну увагу було приділено створенню інвестиційного клімату, проведенню судової реформи, боротьбі з корупцією, реформі банківського та енерґетичного секторів.

Велика Британія стала одним з найбільших закордонних інвесторів в Україні з понад 2 млрд. дол., створивши десятки тисяч робочих місць. П. Порошенко  відзначив успішну співпрацю українського підприємства „Антонов“ і британської компанії „Dowty Propellers“ під час створення транспортного літака Ан-132D.

Президент також привітав появу британських компаній в Україні, зокрема, міжнародної компанії „Unilever“, яка відкрила чайну фабрику в Київській області, і міжнародної компанії „Hutchison Ports“ в площині морських контейнерних перевезень. Президент запросив британський бізнес інвестувати в Україну.

П. Порошенко відвідав Національний меморіял пам’яті поліцаїв у Лондоні‚ поклав квіти та вшанував пам’ять загиблих внаслідок теракту біля Парляменту Великої Британії 22 березня цього року.

 

Коментарі закриті.