17 березня, 2017

Про бої написали вояки й старшини

Нова книга „Широкинська операція“.

Книга-фотоальбом „Широкинська операція“. Київ. „Орієнтир“. 2016. 72 стор.

ЧЕРКАСИ. – Презентація книги „Широкинська операція“ відбулася в книгарні „Буквиця“ 26 лютого. Її випустило видавництво бійців антитерористичної операції та добровольців „Орієнтир“. Авторами стали вояки та старшини, які поділилися своїми спогадами про військові події того часу, коли в лютому 2015 року полк „Азов“ здійснив завдання з послаблення тиску на Дебальцеве, провівши наступальну операцію в інших напрямках, а також створив буферну зону, яка убезпечила Маріюпіль від ворожих обстрілів.

Близько 30 авторів працювало над книгою-фотоальбомом. В ньому йде розповідь від першої особи про пережите учасниками тих подій, ілюстрована світлинами. Описуючи перебіг військової операції, бійці згадують і про свої почуття, чи то захоплюючі, викликані тріюмфом перемоги, чи то гіркі, викликані втратою побратимів.

Загалом атмосфера книги сповнена життям, починаючи від жертовности полеглих воїнів, завершуючи бойовим духом, який надає снаги та сили людям, які йдуть в бій за життя, за майбутнє.

На презентації була частина авторів книги та учасників подій, з якими можна було спілкуватися у вільній невимушеній атмосфері про одну з визначальних сторінок сучасної військової історії України – Широкинську операцію.

На презентації виступив учасник боїв Дмитро Кухарчук з полку „Азов“, голова Черкаського осередку Національного корпусу. (Фото: Олександер Костирко)

На презентації виступив учасник боїв Дмитро Кухарчук з полку „Азов“, голова Черкаського осередку Національного корпусу. (Фото: Олександер Костирко)

Коментарі закриті.