15 вересня, 2016

Провели фестиваль американських фільмів

КРОПИВНИЦЬКИЙ, Кіровоградська область. – Уже п’ять років Посольство США в Україні та творча група „American Film Showcase“ проводять фестиваль американського документального кіно „Незалежність“. Щоразу він проходив у Києві. Цього року фестиваль вперше було проведено у Кропивницькому, Черкасах та Кременчуці.

Було обрано п’ять документальних фільмів на соціяльні теми англійською мовою з українськими написами. У Кропивницькому глядачі побачили комедію „Знайомтесь: сімейство Пател“. Фільм „Живі всередині“ розповів про соціяльного працівника Дена Когена, який заснував неприбуткову організацію „Music & Memory“ та його боротьбу проти недієвої системи охорони здоров’я. Третій фільм „Вулиця для всіх“ привернув увагу глядачів до творчих перипетій уславлених ню-йоркських вуличних фотографів.

Насамкінець лекцію про творчість Альфреда Гічкока прочитала кінокритик Надія Заварова. Вона назвала цього славетного американо-британського режисера людиною, яка багато знала про кіно та неймовірно глибоко відчувала його.

У Кропивницькому фестиваль тривав у залі летунської академії і зібрав близько 100 шанувальників, але за ширшого розголосу фільми могли б побачити набагато більше людей.

Коментарі закриті.