21 липня, 2016

Провели табір для донецької молоді

ВІРЛЯ, Тернопільська область. – 21 червня-1 липня біля монастиря св. Юрія Української Православної Церкви Київського Патріярхату, що на хуторі Вірля, відбувся православно-пластовий юнацький табір Донецької округи „Земля велетнів“. Юнаки і юначки зі станиць Авдіївка, Маріюпіль, Волноваха, Селидове (Донецька область) в своїй більшості учасниками православно-пластового табору були вперше. Можливо, саме тому ті позитивні зміни, що відбувались з кожним учасником протягом таборування, були надзвичайно цінними і виразними для всіх.

Відправною точкою стала книга християнського письменника Клайва С. Льюїса „Хроніки Нарнії: принц Каспіян“.

Діти у своїх спогадах повертались до війни на рідних землях. Часто виникало питання: „Чому?“ На це і на багато інших суперечливих питань української історії юнаки і юначки отримали відповіді під час історичного вишколу (він був складовою таборової програми і вимогою до складання першої пластової проби). Простір для пізнання і роздумів розширювався під час мандрівок та екскурсій на Божу гору, до штабу УПА „Волинь-Південь“ в село Антонівці, до Кременецького ботанічного саду, до замку на горі Бона у Кременці, до замково-музейного комплексу в Дубно.

„Хроніки Нарнії“ допомогли юнакам і юначкам зрозуміти, як важливо вчасно закласти основи характеру. Про це під час мотиваційного тренінґу говорила Н. Шерекіна, про це писали в листах до таборовиків їхні батьки.

Допомогли у таборуванні Анна Картавцева, Ірина Пєркова, Олена Глазунова, члени пластового куреня „Княгині“ в США й Канаді, пластуни куреня „Тисовці“, Олександер Зачнів (Донеччина), настоятель монастиря о. Полікарп Касько, Ірина Шуст (Тернопільщина), Товариство допомоги Україні (Каліфорнія).

Коментарі закриті.