7 квітня, 2016

Провели великодній базар 

Біля виставки Товариства Української Мови (зліва): Слава Малюк, Клара Шпічка, Ліда Білоус, Віра Боднарук та Леся Попель.

НОРТ-ПОРТ, Фльорида. – 19 березня в Осередку ім. св. Андрія відбувся традиційний Великодній базар. Комітет очолювала Дарія Томашоська, заступник голови Осередку. Запросили українських танцюристів – групу „Калина” (керівник Андрій Сливка) з сусіднього міста Сейнт-Пітерсбурґ. Також виступили молодь з Української церкви християн-п’ятидесятників та дует Рома Лонґ і Аня Рейнарович при супроводі бандури.

На сцені була українська святкова хата, яку прикрасили Клара Шпічка та Ріта Послушна. Влодьо Шпічка грав на акордеоні. Писанкарки Маруся Гайова та Оля Татарко писали писанки, які можна було придбати. Була також біжутерія Наталки Слюзар, українська кераміка Стефанії Трой, картини Олі Рондяк та книжки на продаж.

Товариство Української Мови (ТУМ) ім. Шевченка виставило книжки, друковані обласними „Просвітами” в Україні при фінансовій підтримці ТУМ.

Був портрет Надії Савченко та аркуш з адресами і телефонами Президента Барака Обами, сенаторів та конґресменів Фльориди, щоб писати-телефонувати до них на захист ув’язненої героїні України Н. Савченко.

Група „Калина” – керівник Андрій Сливка. (Фото: Віктор Лісничий)

Група „Калина” – керівник Андрій Сливка. (Фото: Віктор Лісничий)

Коментарі закриті.