18 лютого, 2016

Придбали коштовний апарат

no.8

Під час дарування (зліва): Світлана Кузнєцова – президент  нейрореабілітаційного центру Національної Академії Медичних Наук України, Наталія Скачкова – лікар Інституту геронтологіі, Віра Принько – голова  філії ЗУАДК в Україні, доктор психіятрії з Чикаґо Андрій Ріпецький.

ФІЛЯДЕЛЬФІЯ. – 12 січня Філія Злученого Українського Американського Допомогового Комітету (ЗУАДК) в Україні передала  геріятричному нейрореабілітаційному центру Національної  Академії Медичних Наук України апарат транскраніяльної мікрополяризації. Цей апарат придбав у США  ЗУАДК за фонди, зібрані українською  громадою Америки.

Головними жертводавцями були танцювальний ансамбль „Громовиця“, парафіяни Української католицької церкви свв. Володимира та Ольги в Чикаґо (4,000 дол.) та Зоріана Молтан з допомогою парафіян Української католицької церкви св. Миколая у Вотервліті, Ню-Йорк (2,000 дол.).

Таких апаратів в Україні було лише два: один в приватній  клініці Києва, другий – в клініці Одеси. Ціна такого апарату 10,075 дол.

Транскраніяльна мікрополяризація має високу ефективність в реабілітації пацієнтів , які перенесли черепно-мозгову травму та хворих з інсультом. Таких апаратів гостро потребуть реабілітаційні центри Збройих Сил України та Національної Ґвардії для лікування поранених воїнів.

 

Коментарі закриті.