7 квітня, 2016

Привітали діяльну українку Світлану Глаз

Світлана Глаз (сидить в центрі) серед друзів України. (Фото: Ісай Фуксман)

БЕТ-ЯМА, Ізраїль. – 27 лютого в Українському культурному центрі в Ізраїлі було урочисто відзначено ювілений день народження голови Товариства „Українці в Ізраїлі” Світлани Глаз. На святі було висловлено багато щирих побажань, в тому числі у віршованій формі. Було особисте вітання від Посла України в Ізраїлі Генадія Надоленка. Були подарунки і квіти від друзів. Але головне – була дружня атмосфера, яка живила кожного. І було багато слів про Україну, яка поєднувала всіх присутніх.

Про С. Глаз я дізналася ще до того, як приїхала працювати в Ізраїль. Звичайно, що на той момент жодного емоційного навантаження для мене ця інформація не мала, лише свідчила, що в Ізраїлі є людина, яка об’єднує навколо себе місцевих українців.

Вже пізніше в посольстві мені розповіли про С. Глаз. Я дізналася, що вона багато робить для України, завжди готова допомогти і є дуже активною і відповідальною.

Ми познайомилися. І відтоді, вже понад три роки, С. Глаз мені допомагає, дораджує, супроводжує, підтримує, організовує, вислуховує і навіть часом годує представницю України в Ізраїлі.

Ми не раз пили каву. У нас чимало спільних друзів і знайомих. Для мене стало несподіванкою, що С. Глаз любить мотоцикли. Вона зробила проїзд північними автострадами Ізраїлю, недалеко від її мальовничого міста Кармієлю.

Позиція С. Глаз завжди полягає в тому, що ніхто не має права принижувати, обливати брудом або ображати українців, Україну, українську історію. Як професійний журналіст, вона працює спеціяльним кореспондентом Українського національного радіо на Близькому Сході. Саме журналістська діяльність і заохочує її до невтомних мандрів у пошуках інформації про українські події в Ізраїлі. І дуже часто наші шляхи сходяться в Українському культурному центрі, який став справжнім символом України в Ізраїлі. Про укарїнське життя в Ізраїлі вона пише також до „Свободи”.

Свято зібрало рідних і друзів. Були донька і син з родинами, онуки, яких С. Глаз дуже любить і якими пишається. Були приятелі – деякі ще з України, деякі, що увійшли в її життя нещодавно. Звичайно, як завжди, поряд був її чоловік Михайло.

С. Глаз розповіла про кожного гостя. Прозвучали теплі слова про чоловіка – спортового тренера за фахом і вірші про кохання. Для мене поезія С. Глаз в той день стала ще однією несподіванкою. Я читала її прозові твори, але вперше почула її вірші. Хтось з гостей побажав авторці, щоб її поезія вийшла книжкою.

Я переконана, що С. Глаз ще багато років буде продовжувати свою невтомну діяльність, адже більш відданого захисника інтересів України в Ізраїлі годі й шукати.

Олена Іванчук – радник з питань культури Посольства України в Ізраїлі.

Коментарі закриті.