8 січня, 2016

Прибула група добровольців Корпусу Миру

КИЇВ. – Церемонія присяги добровольців Корпусу Миру відбулася в Києві 22 грудня 2015 року. Офіційне відновлення роботи Корпусу Миру в Україні було пов’язане з прибуттям першої групи добровольців після перерви, пов’язаної із Революцією Гідности.

Понад 2‚500 добровольців в попередні роки працювали у невеликих селах і великих містах по всій Україні. Вони стали зв’язковою ланкою між народом України і народом Сполучених Штатів‚ допомагаючи зводити мости дружби і взаєморозуміння, такі важливі в сучасному світі.

На церемонії присяги виступила Тимчасова повірена у справах США в Україні Керол Урбан‚ яка зокрема сказала: „Ви є символом надії як українців, так і американців. Корпус Миру повернувся в Україну великою мірою завдяки сильній підтримці нового українського уряду, і за це я хотіла би висловити щиру вдячність від мого уряду.  Я також хотіла би відзначити українських організаторів та родини, які приймають наших добровольців. Спасибі, що відкрили ваші серця і домівки назустріч дуже незвичайній можливості попрацювати з нашими добровольцями Корпусу Миру“.

Вона додала: „Ви знаєте, ми часто кажемо, „що більше ви віддаєте“, то більше отримуєте. І я впевнена, що це буде правдою і стосовно цієї відбірної групи американців, яких ви бачите перед вами. Вони являють собою найкраще з Америки – і вони готові запропонувати свої таланти і свою енерґію на благо України“.

К. Урбан звернулася до добровольців: „Як добровольці Корпусу миру, ви представляєте уряд США. Але що важливіше, ви представляєте народ Сполучених Штатів. Ви – наші громадські дипломати, які житимуть і працюватимуть разом з українцями з усіх верств суспільства і у всіх частинах цієї великої і розмаїтої країни“.

Коментарі закриті.