23 квітня, 2016

Президент України розмовляв з Надією Савченко

Президент Петро Порошенко розмовляє з Надією Савченко з участю її мами Марії та сестри Віри. (Фото: Прес-служба Адміністрації Президента)

КИЇВ. – Президент України Петро Порошенко телефоном спілкувався з народним депутатом Надією Савченко, яку незаконно утримується у російській в’язниці. Розмова відбулася під час його зустрічі з мамою Н. Савченко Марією та її сестрою Вірою.

Під час розмови П. Порошенко зазначив, що дуже щасливий нарешті мати можливість поспілкуватися з Надією. Він наголосив, що вся Україна пишається її стійкістю та висловлює підтримку. „Ти стала символом України“, – сказав Президент.

Він також поінформував Н. Савченко щодо кроків, які здійснюються задля її звільнення, та розповів про подробиці телефонної розмови з Президентом Росії Володимиром Путіном. П. Порошенко сказав‚ що‚ на його думку‚ у розмові вдалося погодити попередній алґоритм її звільнення. Судовий вирок двом російським воякам теж дає моливість вести перемовини про обмін Н. Савченко.

Прес-секретар П. Путіна Дмитро Пєсков не став коментувати цю заяву П. Порошенка і лише сказав про Н. Савченко: „Її долю обговорювали“.

П. Порошенко, мати та сестра звернулися до Надії з проханням припинити голодування. „Навіть у цих умовах маємо зробити кроки, щоб зберегти твоє здоров’я“, – підкреслив Президент. У відповідь Н. Савченко погодилась тимчасово припинити голодування.

Президент повідомив, що готовий направити свій літак до Росії, щоб повернути Н. Савченко додому.

Під час спілкування були присутні перший заступник голови Верховної Ради, уповноважена президента з питань Донбасу Ірина Геращенко та прес-секретар Президента Святослав Цеголко, які також долучилися до телефонної розмови й сказали бранці слова підтримки.

Прес-служба Адміністрації Президента‚ „Інтерфакс“

Коментарі закриті.