10 березня, 2017

Президент України зустрівся з жінками

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з видатними жінками України. (Фото: Офіційне представництво Президента України)

КИЇВ. – 7 березня Президент Петро Порошенко напередодні Міжнародного жіночого дня зустрівся з жінками-військовослужбовцями та добровольцями, представницями мистецтва і культури, видатними лікарями, вчителями і вченими. Він подякував жінкам, які боронять Україну та допомагають чоловікам на фронті, за їхній патріотизм, відвагу та рішучість у захисті України.

У Збройних Силах проходять військову службу і працюють близько 54 тис. жінок, з яких майже 20 тис. – військовослужбовці. З початку цього року на військову службу за контрактом прийшла понад 1‚000 жінок, понад 2‚000 отримали статус учасниць бойових дій. „Їм зобов’язані життям тисячі українських поранених, яких витягнули українські жінки з поля бою“, – нагадав Президент.

Він нагородив видатних українок: військовослужбовців Збройних Сил за контрактом, Служби безпеки України, Національної ґвардії України, Державної прикордонної служби України, Державної служби з надзвичайних ситуацій, добровольчинь, представниць мистецтва і культури, лікарів, вчителів та науковців.

Глава держави вручив їм високі державні нагороди за значний особистий внесок у соціяльно-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, зразкове виконання службового обов’язку та багаторічну сумлінну працю.

 

Коментарі закриті.