12 березня, 2016

Представили сакральну архітектуру Василя Зорика

Самодіяльні артисти вітають Василя Зорика. (Фото: Тетяна Будар)

БЕРЕЖАНИ, Тернопільська область. – У залі Державного історико-архітектурного заповідника 12 січня відбулося відкриття виставки „Сакральне зодчество архітектора Василя Зорика“.

Залю прикрашали мистецькі пам’ятки, що повернулися з реставрації. Чимало вітань і побажань на адресу відомого архітектора, директора заповідника В. Зорика висловлювали присутні.

В. Зорик народився 12 січня 1961 року в селі Мужилів, в Івано-Франківському професійно-технічному училищі здобув спеціяльність різьбаря по дереву. Потім навчався на архітектурному факультеті Львівського політехнічного інституту, а у 1991 році – у Міжнародній школі сакральної архітектури. За його проєктами побудовані церкви в багатьох селах, Меморіял воїнам ОУН та УПА в Бережанах.

Художня частина вернісажу була насичена колядками, щедрівками, піснями-молитвами, які виконували учасники народного хору „Просвіта“ і співачка Лілія Слободна. Акомпаніювала Євгенія Біркова. Цікаве вертепне дійство представили учасники фолкльорно-поетичного театру „Взори“.

Коментарі закриті.