1 квітня, 2016

Почато введення в експлуатацію ядерної установки „Джерело нейтронів”

Посол США в Україні Джефрі Паєт (в центрі) і Президент України Петро Порошенко під час візити в Харківському фізико-технічному інституті (Фото: Посольство США в Україні)

ХАРКІВ. – 23 березня Посол США в Україні Джефрі Паєт і Президент України Петро Порошенко відвідали Харківський фізико-технічний інститут і взяли участь у церемонії заключного етапу підготовки до пуску в повну експлуатацію ядерної дослідницької установки „Джерело нейтронів”.

Ця найсучасніша установка, на яку США виділили 73 млн. дол., дає змогу Україні здійснювати нові дослідження й продукувати промислові й медичні ізотопи на благо українського народу.

„Я хочу подякувати Президентові Порошенкові за його постійну підтримку цього проєкту і закликаю український уряд вжити необхідних заходів, аби ця установка почала свою важливу діяльність якомога швидше. Я також хотів би особливо привітати вчених інституту, котрі були нашими партнерами у здійсненні цього проєкту”, – сказав Посол.

Напередодні Саміту з ядерної безпеки у Вашінґтоні, це ще одна важлива віха у співробітництві у галузі ядерної безпеки і непоширення зброї масового ураження. США високо цінують провідну ролю, яку відіграє Україна в цих найважливіших галузях, і чекають на подальший розвиток цього успішного партнерства. (Посольство США в Україні)

Коментарі закриті.