24 лютого, 2017

Постане пам’ятник Шульгиним 

КРОПИВНИЦЬКИЙ. – 29 січня, під час відзначення пам’яті Героїв Крут, учасники національно-патріотичних організацій, які пройшли колоною центром міста, на розі вулиць Дворцової та Шульгиних закріпили металеву табличку з написом: „Тут буде встановлено пам’ятник родині Шульгиних“.

Родина Шульгиних дала Українській революції двох видатних діячів – Олександра і Володимира. Перший був міністром закордонних справ Української Народної Респуліки (УНР), другий – одним з організаторів київських студентів та гімназистів на захист УНР від більшовицької навали.

Батько їхній Яків Шульгин працював у місті контролером Державного банку. Історик за фахом‚ він став автором праць, деякі з них і досі цінуються істориками („Павло Полуботок, полковник чернігівський“, „Нарис Коліївщини“). Його дружина Любов Устимович, представниця одного із значних українських родів, за сімейними переказами причетних до нащадків гетьмана Полуботка, була людиною освіченою і мала безперечний вплив на своїх чотирьох дітей, двоє з яких – Володимир та Микола народилися у Єлисаветграді.

Коментарі закриті.