5 лютого, 2016

Порошенко зустрівся з українцями Швайцарії

Президент України Петро Порошенко і Єпископ Борис Ґудзяк (перший зліва) під час зустрічі у Давосі. (Фото: Прес-служба УГКЦ)

ДАВОС, Швайцарія. – Президент України Петро Порошенко 22 січня зустрівся з представниками української громади в День Соборности України у Давосі, де він перебував з офіційною візитою, беручи участь у щорічному засіданні Всесвітнього економічного форуму. Зустріч організувало Українське товариство Швайцарії.

П. Порошенко розповів представникам громади про найновіші події в Україні, насамперед про притягнення до відповідальности суддів, що виносили неправомірні рішення під час Революції Гідности, перебіг розслідування розстрілів „Небесної сотні“.

Єпископ Паризької єпархії Української Греко-Католицької Церкви Борис Ґудзяк, що опікується греко-католиками в Франції, Швайцарії, Бельгії, Нідерляндах та Люксембурґу, повідомив Президента про відсутність приміщення для українців в Швайцарії, яких в цій країні за неофіційними даними налічується близько 8,000 осіб. Він також зазначив, що проблема відсутности громадського простору є спільною для українських громад в різних країнах, наприклад в Нідерляндах, де зараз відбуваються дуже важливі процеси щодо України.

П. Порошенко пообіцяв вирішити питання приміщення для українців, що проживають у Швайцарській Конфедерації. Він подякував єпископові за конкретне запитання.

 

Коментарі закриті.