13 січня, 2017

Помер Ярослав Соколик

Увечорі, 3 січня, відійшов у засвіти громадський діяч, офіційний розпорядник спадщини Уласа Самчука Ярослав Соколик. З ініціятиви Я. та Оксани Соколиків  в Рівному до 100-річчя У. Самчука було встановлено пам’ятник письменникові та  відкрито Літературний музей У. Самчука.

За 10 років, завдяки матеріяльній допомозі Соколиків, працівники музею видали у серії „Бібліотечка Літературного музею Уласа Самчука в Рівному“ 28 книг сподвижників У. Самчука та вперше видали його драму „Шумлять жорна“ і збірник спогадів „Неблудний син Великої Волині“.

У 2008 році за сприянням Соколиків було передано з Канади до музею картину відомого художника Федора Кричевського „Полтавський краєвид“, яка все життя прикрашала помешкання У. Самчука в Торонто і служила своєрідним символом України.

Востаннє подружжя Соколиків завітало до музею в Рівному 9 липня 2015 року на „Свічу пам’яті“, присвячену У. Самчукові. Вони брали участь у телепрограмі „Один на один“ у державній телерадіокомпанії, відвідали культурно-археологічний комплекс „Пересопниця“.

Працівники Літературного музею У. Самчука спільно з літературною громадськістю Рівненщини висловлюють співчуття дружині Я. Соколика – Оксані Соколик, його синам Всеволодові та Ігореві, моляться за упокій душі великого українця.

Рівне

Коментарі закриті.