7 квітня, 2016

Поклонилися Кобзареві в Норт-Порті

Співає об’єднаний хор. (Фото: Віктор Лісничий)

НОРТ-ПОРТ, Фльорида. – 13 березня українська громада вшанувала пам’ять Тараса Шевченка. Свято відкрила Віра Боднарук, яка розповіла про життєвий шлях поета, його „Кобзар”, який шанований українським народом поряд з Біблією.

Об’єднаний хор під керуванням Любови Інґрам виконав „Заповіт”, до якого стоячи долучилися всі присутні на залі.

Святкове слово виголосила Неонілля Лехман, активна членка Союзу Українок Америки, вчителька українознавства, голова акції „Американці за людські права“ в штаті Індіяна, активна в обміні студентів з України, нагороджена званням „Людина року” в штаті Індіяна. Вона накреслила важливу ролю Т. Шевченка в розбудженні поневоленого українського народу. Цікава доповідь була ілюстрована прозірками Віктора Лісничого.

Поезії Т. Шевченка деклямували Софійка Ткач, Петро Фрідріх, Рома Лонґ, сестри Настя і Наталя Куделько. „Садок вишневий коло хати” заспівали Р. Лонґ і Аня Рейнарович при супроводі бандури. Хор співав „Думи мої” та „Реве та стогне”. На закінчення Роксоляна Ткач виконала „Молитву за Україну” на честь сучасних воїнів України.

Присутні оглянули книжкову виставку Шевченкіяни, які підготувало Товариство української мови.

Готували свято члени громадського комітету Ліда Білоус, Анна Мацілинська, Дарія і Євген Томашоські, Галя і В. Лісничі, Клара Шпічка, Одарка Горбачевська, В. і Богдан Боднаруки.

Коментарі закриті.