5 лютого, 2016

Поет приїхав з Києва

Сергій Пантюк підписує автографи читачам. (Фото: Олександер Вівчарик)

СМІЛА‚ Черкаська область. – 22 січня‚ на День Соборности України‚ до міста приїхав з Києва Сергій Пантюк – поет‚ письменник і видавець‚ лавреат премій ім. Якова Гальчевського та ім. Василя Симоненка‚ автор 13 поетичних збірок, двох романів і збірки новель. У місті він презентував свою нову поетичну збірку „Поранений херувим”. Це переважно громадянська, філософська лірика.

С. Пантюк служив в радянській армії під час війни на Кавказі‚ у Нагорному Карабаху‚ де на його очах гинули вояки полку, а він сам дивом залишився живим. Тоді прийшло розуміння, що погане діється з державою. А потім був Придністровський конфлікт. Тоді постав український націоналіст, який боровся і бореться за Україну. Він був на студентському протесті „Революція на ґраніті”, брав участь у рухах „Україна без Кучми” та „За правду”, був учасником Помаранчевої Революції та Революції Гідности. Коли почалася війна, пішов добровольцем у націоналістичний батальйон ОУН.

10 лютого С. Пантюкові виповнилося 50 років. Він відзначив ювілей у Києві своїм, першим в історії незалежної України, поетичним меґа-маратоном „Віршень”. „Напевне я напишу роман про Майдан, вулицю Грушевського, провулок Кріпосний, де мене поранило, про війну на сході України“‚ – розповів поет і додав: „Поезія – то помічниця сонця‚ бо вона дарує позитивні емоції“.

У поезії С. Пантюка сказано:

І серед миттєвої тиші,
І серед пекельного бою –
Згадайте про найголовніше:
Я жив винятково любов’ю!

Коментарі закриті.