24 лютого, 2017

Поетична книжка Євгена Цимбалюка

РІВНЕ. – У Рівному, Дубні та Млинові  24-26 січня відбулися презентації нової поетичної книги письменника Євгена Цимбалюка „Лінія розмежування“.  Вона, як зазначив автор, почала зароджуватися тоді, коли на сході України було створено однойменний територіяльний кордон – лінію розмежування як зародок примирення. Але в книзі своя лінія розмежування – між людськими душами, між їхнім покликанням і реальним життєвим втіленням. Тут своя надія і ворожнеча, добре і зле, щире і самолюбне, возвишене і приземлене.

Власне, на ці полюси якраз і звертає головну увагу письменник. Заодно, змальовуючи славні й гіркі реалії України, заохочує до високої відповідальности за її долю та народ. Особливо у розділі „А-ТО – війна“, де наскрізним образом проходять ті, хто поклав заради волі своє життя‚ хто втратив найдорожче у житті, але при цьому не втратив людяності й чести‚ хто не вийшов з Іловайського котла і став вічною спокутою тим, хто цього котла заварив.

На відміну від першого розділу, позначеного людським трагізмом і незламною силою волі, інший розділ книги постає наскрізь ліричним. Він називається „Провесінь-осінь земна“, і, за назвою, це не тільки проміжок часу, за який людина має збагнути та втілити своє покликання, але й своєрідний духовний орієнтир у напрямку добра, совісти та любови.

Тут зібрані твори, які брали участь в Міжнародному конкурсі „Коронація слова“ і принесли авторові звання лавреата першої нагороди цього конкурсу. Окремі з них стали піснями. Одна з таких пісень (на музику композитора Олександра Бурміцького „Благословення мами і батьків заповіт“ у виконанні заслужених артистів України Олександра та Людмили Бурміцьких прозвучала на презентації „Лінії розмежування“.

Коментарі закриті.