21 квітня, 2017

Пластунки з Ню-Джерзі обдарували дітей в Україні

Діти зі Львова, які отримали подарунки від св. Миколая.

ВИПАНІ, Ню-Джерзі. – Восени 2016 року місцевий відділ пластового куреня „Ті, що греблі рвуть“ вирішив вислати дарунки дітям пластунів-вояків, які втратили життя або були поранені на фронті в східній Україні. У листопаді спаковано 17-фунтову пачку з зимовими шапочками, рукавичками і шаликами та вислано літаком в Україну. Речі жертвували члени куреня, а кошти пересилки покрили датки‚ зібрані під час вечірки для молоді пів року раніше.

kyiv2Пакунок надійшов до Лесі Федоренко, членки „Тих, що греблі рвуть“ у місті Чернівці якраз перед святом св. Миколая. З допомогою молодої пластунки-юначки Насті Вербінської Л. Федоренко відшукала імена і адреси 34 дітей. Деякі родини мали по трьох потребуючих дітей. Н. Вербінська виготовила різдвяні картки, а Л. Федоренко написала зворушливі листи від св. Миколая. З дарунком кожна дитина або родина також одержала книжку „Леґенда про кіборґа“ Івана

Дівчатка з Києва, які отримали подарунки від св. Миколая.

Дівчатка з Києва, які отримали подарунки від св. Миколая.

Дячука, що подарував автор. Л. Федоренко зібрала групу людей, щоб особисто доставити подарунки дітям.

Пакунки потрапили до Львова, Тернополя, Києва, Кам’янця-Подільського, Кропивницького, Коломиї, Сєвєродонецька в Луганській області та Авдіївки на Донеччині. Члени куреня в Америці були зворушені фотографіями усміхнених дітей в рукавичках і шаличках та з шапочками на головках.

Коментарі закриті.