24 березня, 2017

Пластуни відвідали батьківщину Тараса Шевченка

Пластуни на Чернечій (Тарасовій) горі біля могили Тараса Шевченка.

КАНІВ‚ Черкаська область. – З нагоди вшанування памяті видатного сина українського народу Тараса Шевченка Черкаський осередок Національної скавтської організації Пласт 12-13 березня провів дводенний захід „Шевченківські дні“.

На запрошення черкасців приїхали 100 пластунів різного віку з Черкас, Тернополя, Львова, Світловодська, Запоріжжя, Харкова, Білої Церкви, Умані, Полтави. До них приєднались студенти Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького та кооперативного технікуму Черкас і члени Всеукраїнської громадської організації „Національний Альянс“.

Пластуни відвідали могилу Кобзаря в Каневі, до якої поклали квіти. Далі були пізнавальні екскурсії до Шевченківського національного заповідника та в села Моринці та Шевченкове (Національний заповідник „Батьківщина Тараса Шевченка“).

У Черкасах на всіх чекала ватра з проведенням імпрези від кожної з 10 команд, яка полягала в показі‚ яким був би Т. Шевченко в наші дні. Учасники команд проявили оригінальність, з гумором поставились до виконання завдань.

Наступний день розпочався з Літургії в Свято-Анатоліївській церкві‚ після якої були „Шевченківські дні“ в черкаському парку „Сосновий бір“. Тут відбувся квест, де протягом двох годин усі бігали парком у пошуках певних місць та виконання інших завдань – вирішення логічних загадок, орієнтування на місцевості та прийняття рішень на швидкість. Відбулося нагородження учасників та урочисте закриття.

Кожен з гостей повіз додому разом з нагородою і незабутні спогади про перебування на батьківщині Т. Шевченка.

Пластуни на Чернечій (Тарасовій) горі біля могили Тараса Шевченка. (Фото: Олександер Костирко)

Пластуни на Чернечій (Тарасовій) горі біля могили Тараса Шевченка. (Фото: Олександер Костирко)

Коментарі закриті.