17 березня, 2017

Пластове новацтво відбуло зимову прогулянку

Учасники зимової прогyлянки пластунів-новаків. (Фото: Тарас Будорович)

МОНТІСЕЛО, Ню-Йорк. – 4 лютого відбулася одноденна зимова прогyлянка пластунів-новаків ню-йоркської метрополії та їхніх родин на лещетарській горі „Holiday Mountain“. Її організували члени сеньйорського куреня „Спартанки”, гурток Ню-Йорк-Нова Англія.

Щороку усе більше учасників приїздять‚ щоб разом зайнятися сніговими видами спорту. Цього року 65 новаків і юнаків та їхні родини, разом понад 100 учасників, скористалися з чудової погоди задля лещетування на стежках прихильної гори. Декілька юнаків почали лещетувати на ті горі в новацтві і далі повертаються‚ щоб поповнити свої приємні спомини. Також була нагода брати участь в „tubing” – спусках з засніженої гори на ґумових колах. Стежки були густо засипані – випав свіжий сніг і діти могли забавлятися увесь день.

Прогулянка почалася з пластового відкриття. По обіді „Спартанки“ провели гутірку про історію лещетування і правила безпеки. Новацтво здавало вмілості „Морозенко“ і „Лещетарство“.

При кінцi дня всі зібралися на велику ватру‚ де можна було загрітися пісеньками і наситися солодощами. Організатори перепровадили знайому казку „Ріпку” і включили новаків i новачoк до участи в інсценізації. Дітей нагородили відзначками. Bатра закінчилася традиційною пластoвoю піснею прощання „Ніч вже йде” та „іскрою“.

Провідниками прогулянки були Таля Даниш – станична ню-йоркської станиці Пласту, Ліда Прокоп, Леся Маґун, Христя Іваник та Кікі Зінич.

Коментарі закриті.