27 січня, 2017

Письменники влаштували свято

На святі „Городецький автограф“ співали Наталія Кривко (зліва) та Галина Кічола. (Фото: Євген Цимбалюк)

ГОРОДЕЦЬ, Рівненська область. – Літературно-мистецьке свято „Городецький автограф“ 10 жовтня 2016 року справило своє 15-річчя. Воно поєднане з польським письменником Юзефом Крашевськимй, в активі котрого близько 600 томів романів, повістей, поетичних, драматичних, публіцистичних творів. До Городця також причетні Галина Гордасевич, Тадеуш Стецький, Авенір Коломиєць. Спадщину красного письменства примножує Віктор Мазаний, який став зачинателем свята.

„Городецький автограф“ розпочався з відкриття меморіяльних дошок Олексієвй Дмитренкові та Степанові Сапелякові на фасаді школи поряд з меморіяльними дошками на честь Ю. Крашевського, Г. Гордасевич, А. Коломийця.

Іменні дерева посадили письменники, що прибули на свято. Таким чином закладено парк українських письменників, єдиний в Україні. Біля місцевої річки ростуть клени, калини, берези з іменами Степана Бабія, Володимира Лиса, Надії Гуменюк, Євгена Цимбалюка, Миколи Берези, Олени Медвєдєвої, Андрія Бабінця, Ірини Баковецької та Михайла Сидоржевського.

Під час літературознавчої асамблеї поети та прозаїки ділилися своїми творчими набутками та плянами. Звання почесного громадянина Городця присвєно лавреатові Шевченківської премії України Василеві Пилипюкові.

Коментарі закриті.