17 березня, 2017

Патріярх УГКЦ вклонився Шевченкові

Урочиста хода закінчилася на Тарасовій горі в Каневі. (Фото: Олександер Костирко) 

КАНІВ, Черкаська область. – 11 березня на Тарасовій горі з участю духовенства та вірних Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ) започаткoвано Всеукраїнську акцію „Паростки єднання“ під час третього паломництва Київської архиєпархії УГКЦ до Тарасової гори. Патріярх УГКЦ Святослав очолив Архиєрейську Літургію у співслужінні з Єпископом-помічником Київським Йосифом Міляном та духовенством Київської архиєпархії.

В акції взяли участь Міністер культури України Євген Нищук, Міністер екології та природних ресурсів України Остап Семерак, генеральний директор Шевченківського національного заповідника Мар’ян Піняк, його перший заступник Ігор Ліховий, а також представники органів місцевого самоврядування.

Після Літургії було висаджено символічне дерево єднання з жолудів столітніх дубів, які ростуть на Тарасовій горі. Також традиційно було посаджено біблійне дерево – смоківницю. В задумі організаторів ця акція стала початком висадження алеї дубів із Тарасової гори на площах та у парках України і світу, які пов’язані з ім’ям Тараса Шевченка.

За словами Владики Йосифа, з цими дубами пов’яжуться коріннями різні міста України, схід та захід, і всі українці, які покинули рідну землю і осіли корінням в чужих краях.

Опісля відбулася урочиста хода на Тарасову гору, а також церемонія покладання квітів до пам’ятника Т. Шевченкові. На могилі Кобзаря було відслужено Панахиду за упокій його душі та всіх полеглих за волю України.

Після цього священикам було передано паростки дубів, які вони повезли до Києва, Вінниці, Чернігова, Черкас, Вишгорода, Білої Церкви, Фастова, Ірпеня, Василькова, Обухова, Ніжина, Золотоноші, Вишневого.

Патріярх УГКЦ Святослав поклав квіти на могилу Тараса Шевченка. (Фото: Олександер Костирко)

Патріярх УГКЦ Святослав поклав квіти на могилу Тараса Шевченка. (Фото: Олександер Костирко)

Коментарі закриті.