8 червня, 2016

Осередок НТШ провів збори

ФІЛЯДЕЛЬФІЯ. – 10 травня у приміщенні Товариства „Свята Софія“ відбулися загальні збори осередку Наукового Товариства ім. Шевченка (НТШ).

Попередні збори відбулися 27 серпня 2012 року, себто перед двома каденціями, тому що члени Управи були відсутні в США. Попереднім головою осередку був д-р Ярослав Заліпський. Даними зборами провадив академік Леонід Рудницький. Тоді обрали головою осередку Олександра Лужницького, його заступником д-ра Андрія Шуля, секретарем Оксану Крилюк, скарбником Уляну Процюк. До Контрольної комісії увійшли д-р Василь Саляк, д-р Ігор Мірчук, Микола Рудницький. Цей склад представляв також Номінаційну комісію.

10 травня збори відкрив д-р О. Лужницький. З привітом виступив голова Світової ради НТШ д-р Л. Рудницький. Від НТШ в Ню-Йорку привітали збори д-р О. Лужницький і д-р Я. Заліпський як почесний голова осередку.

До президії зборів обрали О. Лужницького і О. Крилюк. Про діяльність осередку звітував д-р О. Лужницький. Головною діяльністю осередку були серії наукових доповідей (загалом 35) кожної весни і осені. Відбулися відзначення членів НТШ д-ра Я. Заліпського за співпрацю з українькою громадою, д-р Ларису Онишкевич з нагоди 80-ліття і д-ра Л. Рудницького з уваги на його всебічну діяльність. Постійною працею осередку є приготування „Енциклопедії української Діяспори“.

Про касу осередку звітувала У. Процюк, звіт Контрольної комісії подав В. Саляк, який запропонував уділити абсолюторію управі. Його внесок прийнято.

Головою управи обрали д-ра О. Лужницького, заступником д-ра А. Шуля, скарбником У. Процюк‚ почесним головою д-ра Я. Заліпського.

Коментарі закриті.