8 червня, 2016

Орися Козіцька закінчила медичні студії

Др-р Орися-Марія Козіцька

Орися-Марія Козіцька закінчила медичні студії в Медичному коледжі Ню-Йорку 23 травня з нагородою ім. д-ра Семюеля Спіґеля.

Вона народжена 14 січня 1988 року в родині д-ра Ореста і Марійки з дому Дудар Козіцьких. Виросла у Йонкерсі, Ню-Йорк‚ де є парафіянка церкви св. Михаїла. Закінчила початкову школу св. Матея і продовжувала науку в середній школі у Ню-Рошель‚ Ню-Йорк. Закінчила вищі академічні студії при Бостонському універстеті з ступенем бакалавра.

О. Козіцька була не лише була визначною ученицею‚ але й спортовкою з футболу, польового гокею, плавання, тенісу та лакросу. Від дитинства О. Козіцька була членкою Спілки Української Молоді в Йонкерсі. Перейшла усі юнацькі іспити, відбула літні табори на Оселі СУМ в Еленвілі‚ Ню-Йорк‚ та працювала виховницею при Йонкерському Осередку і на Оселі СУМ‚ була переможницею Злету СУМ в 2005 році. Вона закінчила Школу українознавства того самого року.

Окрім навчання і спорту, виявила здібність в мистецтві. Мала виставку своїх творів у школі, де одну з її картин купили до шкільної колекції. Її музичні таланти охопила гра на фортепіяні, бандурі і гітарі.

О. Козіцька також співала в ансамблі „Пролісок“ і виступала з гуртком народних танців при СУМ. Після закінчення університету в Бостоні, О. Козіцька працювала у службі першої допомоги два роки‚ де пізнала усі критичні аспекти медичної сфери.

О. Козіцька наслідує свого батька д-ра Ореста Козіцького‚ довголітнього гастроентеролога в Йонкерсі‚ і брата д-ра Марка Козіцького‚ фахівця з ниркових хвороб. Тепер вона продовжить кар’єру в медицині при „Mount Sinai-Beth Israel Medical Center у ділянці внутрішньої медицини“.

Йонкерс‚ Ню-Йорк

Коментарі закриті.