15 лютого, 2016

Ольга Богомолець відвідала Бостон 

Д-р Ольга Богомолець і о. д-р Ярослав Налисник.

БОСТОН. – 17 січня бостонська громада зустрілася з д-ром Ольгою Богомолець – заслуженим лікарем-дерматологом, кандидатом в Президенти України у 2014 році, а тепер депутатом Верховної Ради. О. Богомолець провела тиждень у Гарвардському університеті, у школі ім. Джона Кеннеді, де брала участь у заході, який був присвячений ролі жінки в досягненнні перемир’я. Учасниками форуму були впливові жінки країн, де зараз точиться війна.

На зустріч з громадою у Бостоні у парафіяльній залі Української католицької церкви Христа Царя, в Джамейка-Плейні, прийшло понад 100 осіб. Організатором та ініціятором зустрічі був д-р Любомир Гайда – заступник директора Українського Наукового Інституту в Гарварді. Жвавою і цікавою була дискусія.

Присутні мали можливість дізнатися про історичний родовід Богомольців, почерпнути більше інформації про медичну і судову реформу в Україні, а також про військових і шляхи підтримки їх та їхніх сімей.

О. Богомолець є засновником Благодійного проєкту „Люди допомагають людям“, за яким бажаючі з усього світу можуть допомогти фінансово українським військовим та сім’ям загиблих. Згадала також д-р О. Богомолець про Музей домашньої ікони, який вона заснувала поблизу Києва у замку Радомисль.

Також д-р О. Богомолець відвідала Dana-Farber Cancer Institute, де ознайомилась з служінням лікарняних капелянів. Цю зустріч організував о. д-р Ярослав Налисник, парох Церкви Христа Царя, який також працює в Інституті раку лікарняним капеляном.

Останньою важливою зустріччю у супроводі о. Я. Налисника було відвідини опікового центру Shriners Hospital For Children, де д-р О. Богомолець мала нагоду подякувати лікарям та медичному персоналові, які свого часу врятували життя Насті Овчар та надалі продовжують приймати та лікувати важкохворих дітей з України.

Коментарі закриті.