24 червня, 2016

Одесити створили електромобіль

Електромобіль „Synchronous“. (Фото: Сергій Горицвіт)

ОДЕСА. – В Україні з’явився перший і покищо єдиний вітчизняний прототип електромобіля, який було зібрано в Одесі. Про це повідомила 20 квітня компанія-розробник автомобіля „Electric Marathon International“.

Електромобіль дістав назву „Synchronous“ і був офіційно представлений в Монако на 11-ій щорічній конференції з екологічного транспорту і відновлювальних джерел енерґії EVER 2016.

Електромобіль має електричний двигун, сонячні панелі на даху, що забезпечують роботу кондиціонера. Його можна використовувати як таксі й екскурсійне авто на шість пасажирів. Комплектуючі деталі повністю українського виробництва. Творці електромобіля плянують виставити його для участі в маратоні, початок якого призначений на Львів. На своєму шляху машини пройдуть дорогами 10 европейських країн до Монте-Карло.

Одеська компанія „EcoFactor“ минулого року представила „Запорожець“, обладнаний електродвигуном, який успішно подолав 3,000 кілометрів маратону Київ-Монте-Карло і за підсумками змагань обігнав знаменитий автомобіль „Tesla“.

Коментарі закриті.