15 липня, 2016

Обговорили патріотичне виховання дітей та молоді

Учасники круглого столу Молодіжного Націоналістичного Конґресу. (Фото: УІС)

КИЇВ. – 6 липня в прес-центрі Української інформаційної служби (УІС) відбувся круглий стіл „Національно-патріотичне виховання дітей та молоді: реформування чи профанація? Проміжні підсумки виконання органами державної влади указу президента“.

Організував зустріч Молодіжний Націоналістичний Конґрес (МНК)‚ щоб з’ясувати стан та оприлюднити проміжні результати виконання органами державної влади указу президента України „Про заходи щодо поліпшення національно-патріотичного виховання дітей та молоді“ та рівень їхньої взаємодії з недержавними громадськими організаціями.

В круглому столі взяли участь Ігор Артюшенко – народний депутат України, голова Міжфракційного депутатського об’єднання „За національно-патріотичне виховання“, Сергій Пархоменко – МНК, Іван Бех – директор Інституту проблем виховання і його заступник Жанна Петрочко‚ Тарас Гребеняк з громадської організації „Українська справа“, Олена Охрімук з Українського інституту національної пам’яті та інші.

І. Артюшенко зазначив‚ що через розпорошеність функцій між різними підрозділами, зокрема в Міністерстві освіти і науки, гальмується процес здійснення заходів з національно-патріотичного виховання. Він наголосив на потребі негайного створення координаційного міжвідомчого Центру з питань національно-патріотичного виховання.

Було відзначено саботування окремих центральних органів виконавчої влади виконання указу.

Учасники круглого столу вирішили звернутися до Віце-прем’єр-міністра України В’ячеслава Кириленка з проханням вжити додаткових заходів для ефективнішого виконання указу президента, зокрема звернутись з пропозицією до Міністерства економічного розвитку та Міністерства фінансів надати додаткове фінансування для створення окремих підрозділів в органах виконавчої влади, що відповідали б за сферу національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

 

Коментарі закриті.