27 липня, 2016

Обговорено питання співробітництва США з Україною у сфері безпеки

Секретар Військово-повітряних сил (ВПС) США Дебора Лі Джеймс (попереду) відвідує державне підприємство „Антонов“. (Фото: Посольство США в Україні)

КИЇВ. – Секретар Військово-повітряних сил (ВПС) США Дебора Лі Джеймс провела у Києві 14 липня зустрічі з керівництвом Міністерства оборони України, на яких обговорювалися питання допомоги і співпраці між ВПС США та України.

Вона зустрілася з виконувачем обов’язків Міністра оборони України Іваном Руснаком, командувачем ВПС України генерал-лейтенантом Сергієм Дроздовим, директором Департаменту військової політики, стратегічного плянування та міжнародної співпраці генерал-майором Анатолієм Петренком і виконувачем обов’язків першого заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майором Віктором Назаровим. Крім того, Д. Джеймс відвідала державне підприємство „Антонов“.

Під час зустрічей були обговорені питання двостороннього співробітництва між ВПС США та України, розвитку ВПС України, а також визначено сфери для майбутнього партнерства і надання допомоги з боку ВПС США.

Візита Д. Джеймс в Україні є частиною реґіонального турне, що має на меті розвиток співпраці зі США в царині безпеки, обговорення війни проти тероризму й інших проблем безпеки.

„Аґресія Росії проти України, окупація та анексія Криму лишаються предметом великого занепокоєння для всіх нас і становлять загрозу нашому спільному баченню Европи, цілісної, вільної і мирної. Наша мета – поглибити відносини між нашими ВПС і допомогти Україні повністю відповідати стандартам НАТО до 2020 року, – зазначила Д. Джеймс. – Підтримка, яку українська авіяція надає місіям ООН і НАТО по всьому світу, є внеском у ґльобальну безпеку і сприяє міжнародній стабільності“.

 

Коментарі закриті.