20 жовтня, 2016

Ню-Йорк відзначить 83-річчя Голодомору

НЮ-ЙОРК. – Цього року українська громада буде відзначати 83-тю річницю одного з найжорстокіших злочинів щодо людини, коли мільйони безневинних жертв вмерли з голоду через намір влади Радянського Союзу придушити національну свідомость українців.

12 листопада українська громада Метрополії Ню-Йорку знову збереться в історичному центрі Мангетену, в катедрі св. Патрика для щорічного вшанування українського Голодомору-геноциду, який заморив голодом від 7 млн. до 10 млн. українців в 1932-1933 роках.

Організоване Українським Конґресовим Комітетом Америки (УККА) щорічне вшанування привертає увагу ню-йоркської метрополії. Соборну Панахиду, яка розпочнеться в 1 год. пополудні, співслужитимуть ієрархи Української Православної Церкви у США та Української Католицької Церкви з участю хору „Думка“ з Ню-Йорку. Після Панахиди запрошені гості з американського і українського політичного світу виступлять з короткими доповідями.

УККА закликає українську американську громаду взяти активну участь в цьому щорічному вшануванні пам’яті мільйонів невинних жертв українського геноциду.

Для отримання додаткової інформації просимо звертатися до Крайової канцелярії УККА електронною поштою: [email protected] або телефоном: 212-228-6840.

 

Коментарі закриті.