24 серпня, 2016

Новий Посол США прибула до Києва

Посол США в Україні Марі Йованович вручає копії вірчих грамот заступникові міністра закордонних справ Вадимові Пристайкові. (Фото: „Українська правда“)

КИЇВ. – Новопризначений Посол США в Україні Марі Йованович 23 серпня вручила копії вірчих грамот заступникові міністра закордонних справ Вадимові Пристайкові. Під час зустрічі було відзначено високий рівень відносин між Україною і США та важливість їх подальшого розвитку в усіх сферах, зокрема безпеки і економіки. Сторони обмінялися думками щодо стану та перспектив Мінського процесу, а також обговорили двосторонню взаємодію в рамках ООН. М. Йованович відзначила якісно новий рівень відносин між США і Україною та наголосила на налаштованості США продовжувати допомагати Україні в захисті територіяльної цілісності, проведенні реформ і боротьбі з корупцією.

Як повідомлялося, в середині липня Сенат США затвердив М. Йованович новим послом в Україні. Вона вже працювала в Україні – перед Помаранчевою революцією була заступником посла. Донедавна вона працювала заступником помічника Державного секретаря США з европейських і азіятських справ.

 

Коментарі закриті.