10 листопада, 2016

Не залишаймося осторонь

Колись латинський поет сказав: „Солодко і гарно вмерти за вітчизну“. Це затямили захисники нашої вітчизни, які стали грудьми за свою батьківщину і полягли в цій святій боротьбі. Самовіддана боротьба захисників нашої вітчизни в різні історичні періоди спричинилась до появи на світовій арені держави України в 1991 році. Багато скептиків і досьогодні говорять‚ що ми її дістали даром. Ні, незалежність не впала з неба. Насправді вона була виборена з не меншими зусиллями, ніж в усі попередні періоди, і цим потрібно пишатись.

Відстояли нашу незалежність ті, чиї імена викарбовані на пам’ятнику „Небесної сотні“ в нашому місті. Це завдяки їм був повалений режим Віктора Януковича і його банди. Ми повинні пам’ятати подвиг всіх, хто віддав своє життя за нашу Україну і хто сьогодні її захищає. Також ми повинні знати, що головні риси героїв захисників – це вірність і мужність. Себе ми повинні запитати: „А що я зробив і роблю для моєї України, і для її захисту?“

Я переконаний, якщо ти можеш щось зробити, то просто роби, а не залишайся осторонь і не будь байдужим до долі нашої батьківщини. Україну не збудують байдужі люди. Ми всі повинні усвідомити, що немає особи поза людською спільнотою, немає особистого добра поза добром народу і держави, до якої ти належиш. Той, хто відмовляється бути вірним інтересам своєї Батьківщини, свого рідного народу, буде вимушений служити добру чужого народу.

Прислухаймося у цей день до мови полеглих героїв, наших захисників. Вони до нас, живих, промовляють: „Українці! Нема трудів, немає жертв, немає смерти, є тільки ціль, за яку ми і наші попередники свої голови поклали. Здійсніть наш заповіт!“. Коли цього голосу слухатимуть мільйони, ми зможемо спокійно глянути у майбутнє.

Палатайн, Ілиной

Коментарі закриті.