6 жовтня, 2016

На Oселі СУМ в Еленвілі провели благодійний забіг

Учасники забігу-виклику. (Фото: Христя Микитин)

ЕЛЕНВІЛ, Ню-Йорк. – 5 вересня на Оселі Спілки Української Молоді (СУМ) втретє відбувся благодійний забіг-виклик „5K for UA“, який провела Референтура дружинників при Крайовій Управі СУМ. Цьогорічний забіг зібрав 30 учасників з восьми осередків східнього узбережжя, а саме з Гартфорду, Філядельфії, Йонкерсу, Джерзі-Ситі, Ґошену, Стемфорду, Ірвінґтону та Ню-Йорку.

Три роки тому ідея благодійного забігу виникла як відгук на розв’язану Росією криваву війну на Донбасі. СУМ вирішив допомогти рятувати українську незалежність, щоб українські бійці мали аптечки та кровоспинні засоби, біноклі та прилади нічного бачення, і навіть реанімобілі. Придбані на зібрані під час минулорічної акції біноклі врятували життя не одному бійцю на передовій лінії, за що добровольці з України не раз дякували сумівцям з Америки.

Взявши участь у забігу на п’ять кілометрів, учасники довели, що вони не байдужі до подій в Україні. Молодь об’єднала ідея допомоги та думки про вояків, які тримають оборону і гинуть майже щодня. Найменшій учасниці забігу Тетяні Іваник з Гартфорду всього шість років, а вона завзято змагалася з дорослими. Перемогу здобув Матвійко Мельничук з Йонкерсу (Ню-Йорк). Другим прибіг Віктор Курилик з Ню-Йорку, третьою була Лідія Яцевич з Йонкерсу. Серед молодшого юнацтва найкращим був Матвій Микитин з Філядельфії, а серед сеньйорів – Андрій Бігун з Ґошену (Конектикат).

Слід відзначити активну участь осередків з Ню-Йорку та Йонкерсу. На змаганнях була незабутня дружня атмосфера доброзичливости, взаємопідтримки та взаємодопомоги. Коли Роман Ковбаснюк закінчив свою дистанцію, він подолав додаткові кола, щоб допомогти пробігти матері. Дехто бігав цілими родинами.

Усі зібрані пожертви під час благодійного забігу будуть відправлені добровольчій групі „Львівський лицар“.

 

Коментарі закриті.