15 лютого, 2016

На Фльориді святкували День Соборности

Виступає об’єднаний хор Норт-Порту під керуванням Люби Д. Інґрем. (Фото: Віктор Лісничий)

НОРТ-ПОРТ, Фльорида. – Громадський комітет в південно-західній Фльориді 24 січня в Українському осередку ім. св. Андрія влаштував святкування Дня Соборности України. Українські американські ветерани під проводом полковника Романа Рондяка та Євгена Томашоского внесли прапори і всі присутні заспівали гимни США та України.

Свято відкрила голова Громадського комітету Романа Ґуран і запросила Ореста Білоуса провадити програму. Ліда Михалович прочитала вірш Володимира Переяславського „Дзвони в Україні“. О. Білоус представив головного доповідача свята – гостю з Дітройту Віру Андрушків, віце-президента Фундації „Україна-США“ та голову Окружної управи Союзу Українок Америки в Дітройті. Вона представила тему „Незалежність та Злука Земель 1918-1919 років“. Події того часу були ілюстровані прозірками з допомогою Анни Мацілинської.

Об’єднаний хор Норт-Порту під керуванням Люби Д. Інґрем виконав пісні „Ой, у лузі червона калина“ та „О Україно, о люба Ненько“.

Остап Мацілинський прочитав „Вірш з Майдану“ Оксани Максимишин-Корабель, який нагадав про сучасну боротьбу українського народу за свою територію на сході України.

На закінчення програми присутні заспівали разом з хором молитву „Боже великий, єдиний“. А при каві і солодкім продовжували спілкуватися з В. Андрушків про сучасні події в Україні.

Свято організували члени Громадського комітету Р. Ґуран, Віра Боднарук, А. Мацілинська, Анна-Марія Сусла, Галя і Віктор Лісничі, Є. і Дарія Томашоскі, Клара Шпічка та Ненсі Возна. На пам’ятку про свято залишилася опрацьована А. Мацілинською програмка.

Коментарі закриті.