15 вересня, 2016

На полотні відтворена війна

Дана Виноградова з учасниками війни на відкритті виставки „Буремна Україна“. (Фото: Олександер Костирко)

ЧЕРКАСИ. – 16 серпня в обласному художньому музеї відбулося відкриття персональної виставки бійця Добровольчого українського корпусу, члена керівництва Партії „Правий сектор“, художниці Дани Виноградової „Буремна Україна“. Виставка впродовж літа вже побувала в ряді міст України.

Д. Виноградова народилася у 1985 році, навчалася у Хмельницькому національному університеті за спеціяльністю „Дизайн одягу“. Образотворче мистецтво полюбила ще в ранньому дитинстві. Перший іспит боротьби художниця пройшла на Майдані у 2014 році‚ після чого брала участь у антитерористичній операції на Донбасі.

Основною метою виставки є привернення уваги до проблем демобілізованих бійців, які повернулися додому з війни, але з яких „ще не вийшла“ війна. Художні образи на полотнах доповнили шматки металу з поля бою.

„Виставка „Буремна Україна“ – це багаторічна робота з викладення моїх думок на папір та полотно. Це німа промова націоналіста, в яку вилиті всі враження, все те, що бентежить мою душу українки, що болить та про що хочеться кричати. Надхненна боротьбою українців та тими подіями, в яких безпосередньо брала участь – я прокричала усі думки, емоції та враження в своїх картинах“, – сказала Д. Виноградова.

Коментарі закриті.