7 квітня, 2017

НАТО беззастережно підтримує Україну

На засіданні Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ. (Фото: Міністерство закордонних справ України)

БРЮСЕЛЬ. – 31 березня у штаб-квартирі НАТО відбулося засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ. Під час засідання обговорено безпекову ситуацію в Україні та констатовано невиконання Росією своїх зобов’язань за Мінськими домовленностями. У зв’язку з цим наголошено на необхідності продовження політичного і економічного тиску на російську сторону.

Першим із союзників на засіданні взяв слово Державний секретар США Рекс Тілерсон, який виступив із рішучим засудженням аґресивних дій Росії проти України. Крім того‚ міністри закордонних справ Комісії Україна-НАТО детально обговорили політичну та практичну взаємодію України з Альянсом. Були констатовані перші позитивні результати імплементації Комплексного пакету допомоги НАТО для України, який був ухвалений на Варшавському саміті НАТО в липні 2016 року.

Водночас, було відзначено безпрецедентний рівень політичної взаємодії. Домовлено про подальше зміцнення політичних відносин та практичного співробітництва України з НАТО, в тому числі у рамках нових форматів, що передбачають більш тісний рівень взаємодії та глибшу взаємну довіру.

 

Коментарі закриті.