21 липня, 2016

Настає час Олімпіяди-2016

Вболівальники і спортовці усього світу чекають на 5 серпня‚ коли у Ріо-де-Жанейро‚ в Бразилії‚ почнуться Літні Олімпійські Ігри 2016 року. Це буде перша в історії Олімпіяда в Південній Америці. Бразилія вже чотири рази подавала заявки на проведення ігор, але тільки у п’ятий раз за підсумками фінального голосування серед інших міст обрано Ріо-де-Жанейро. Ігри триватимуть до 21 серпня.

Олімпійські стадіони Бразилії розподілили між собою види спорту: на арені в Маракані відбудуться церемонії відкриття і закриття Олімпіяди, а також змагання з футболу. На „Арені Ріо“ будуть проведені змагання з спортивної та художньої гімнастики, кошиківки і стрибків на батуті. Визначені й інші стадіони країни.

На Олімпіяді очікуються виступи Майкла Фелпса, американського плавця, єдиного в історії спорту 18-разового олімпійського чемпіона‚ чемпіонки олімпійських ігор в Лондоні 2012 року – американки Ґебі Даґлас, яка в гімнастичному багатоборстві посіла перше місце в абсолютному та командному заліку. Водночас Національний олімпійський комітет США поінформував спортивні федерації країни про те, що спортовці, тренери і персонал збірних США можуть за своїм бажанням відмовитися від участи в Олімпіяді, якщо побоюються захворіти лихоманкою Зіка‚ виявленою у Південній Америці.

За 50 днів до початку Олімпіяди у Ріо-де-Жанейро відкрилось Олімпійське селище, яке є одним з найбільших за всю історію ігор. Комплекс складається з 31 будинку, де у 3‚600 квартирах під час змагань розміститься близько 15 тис. спортовців та офіційних осіб.

В основу лоґотипу Олімпіяди покладено стилізовані елементи природи Ріо-де-Жанейро – гори, сонце, море, представлені у формі людських сильветів, що танцюють‚ взявшись за руки. Офіційним талісманом став Вінісіюс, на вигляд схожий на жовтого кота.

Збірна України буде складатися з 156 спортовців, які візьмуть участь у 24 видах спорту. На території олімпійського навчально-спортивного центру „Конча-Заспа“ під головуванням президента Національного Олімпійського Комітету (НОК) України Сергія Бубки і Міністра молоді та спорту Ігоря Жданова відбулося засідання Штабу олімпійської підготовки. НОК надав фінансову і матеріяльну підтримку федераціям з олімпійських видів спорту на підготовку спортсменів в розмірі понад 58 млн. грн.‚ забезпечив придбання інвентаря і обладнання на загальну суму майже 17.5 млн. грн. Завтра‚ 23 липня‚ на Софіївській площі Києва відбудеться церемонія проводів Олімпійської збірної на Олімпіяду. Відбудеться покладання квітів в пам’ять полеглих на сході України‚ хода Олімпійської збірної команди і офіційна церемонія проводів команди.

Олімпійське селище в Ріо-де-Жанейро відкриє свої двері 24 липня. Голова української місії Ніна Уманець разом з відповідними службами оргкомітету оглянула приміщення, де мешкатимуть українські спортовці і тренери. Сусідами українців стануть команди Білорусі та Вірменії.

Хід Олімпіяди-2016‚ зокрема участь у ній команд України і США висвітлюватиме „Свобода“. Побажаймо їм нових спортових досягнень!

Коментарі закриті.