12 березня, 2016

Наслідуючи Івана Багряного

„Родився я на білий світ. У темнім… Точні дані? Хрущова мій цікавить рід? Скажімо, в  Ромодані“‚ – так починається перший розділ повісті Івана Багряного „Антон Біда – герой труда“, написаної як відповідь сталінським людоловам, які проводили широку кампанію повернення українських біженців у обійми колгоспів і таборів. Сама книга, без перебільшення, врятувала сотні тисяч українських еміґрантів від фатальної помилки – талановита, глибоко реалістична, полум’яна.

Мабуть, лише Діяспорна бібліотека ім. Галини Король у Миргороді володіє на теренах України першим (раритетним) виданням повісті 1956 року в Німеччині, у видавництві „Україна“.

Тепер ми готуємо до видання книгу для дітей (казку) „Зачарована держава“ – про боротьбу українського народу проти Московії. Діяспорна бібліотека ім. Галини Король, яка  видаватиме  книгу, дякуватиме жертводавцям за причетність до просвітництва і патріотичного виховання молодого українства. Частину накладу  плянуємо передати Товариству української мови (голова Віра Боднарук) для юного читача  української діяспори. Пожертви на видання можна висилати до Фундації ім.  Івана Багряного, зазначивши, що вони – на видання казки „Зачарована держава“.  Адреса: Alex Konoval, 19669 Villa Rosa Loop, Fort Myers, FL 33967.

Миргород, Полтавська область

Коментарі закриті.