26 травня, 2016

Надія Савченко повернулася в Україну

Народний депутат‚ Герой України Надія Савченко. (Фото: УНН)

КИЇВ. – Вранці 25 травня літак Президента України Петра Порошенка вилетів до Ростова-на-Дону в Росії для повернення Надії Савченко в Україну. Того ж дня вона прибула в Україну‚ на столичне летовище „Бориспіль“‚ звідки відправилася на зустріч з Президентом П. Порошенком‚ який негайно телефоном привітав її на українській землі. Н. Савченко зустрічали її мама Марія, сестра Віра, голова фракції „Батьківщина“ Юлія Тимошенко та інші.

З Н. Савченко прилетіли прес-секретар Президента України Владислав Цеголко та перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, які зустріли її ще на території Росії. Таким чином відбувся обмін Н. Савченко на спецпризначенців Головного розвідувального правління Росії Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва. Вони помилувані указом Президента України. Літак, на якому перебували Є. Єрофеєв і О. Александров, приземлився у Москві‚ на летовищі „Внуково“. Президент Росії Володимир Путін підписав указ про помилування Н. Савченко.

Н. Савченко у першому спілкуванні з журналістами після повернення з понад дворічного російського полону попросила вибачення у всіх матерів, чиї діти загинули чи досі знаходяться в неволі. „Я хочу вам сказати – я на волі. Я хочу попросити вибачення в усіх матерів, чиї діти не повернулися з війни, а я ще й досі жива. Я хочу вибачення попросити у всіх матерів, діти яких сидять у неволі, а я на волі. Я хочу вам сказати, що я не поверну мертвих, але я завжди готова покласти життя і не раз на полі бою за Україну“, – заявила Н. Савченко.

 

Коментарі закриті.