14 квітня, 2017

Нагороду вручено батькам Василя Сліпака

Президент України Петро Порошенко вручає нагороду батькам Василя Сліпака – Надії та Ярославові Сліпакам. (Фото: Офіційне представництво Президента України)

КИЇВ. – 10 квітня Президент України Петро Порошенко зустрівся з батьками Героя України, учасника антитерористичної операції, відомого оперного співака Василя Сліпака – Надією та Ярославом Сліпаками й вручив їм „Зірку Героя“, якою посмертно був відзначений В. Сліпак за виняткову мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіяльної цілісности України, самовіддане служіння українському народові.

П. Порошенко відзначив, що ділянка біля селища Луганське в напрямку Логвинового, коли з боку Дебальцевого на частину Збройних Сил України був здійснений напад, була важливою для українського війська, і саме завдяки його подвигові її вдалося зберегти.

Унікальність подвигу В. Сліпака була й у тому, що заради захисту України він покинув затишне життя відомого співака в Парижі і пішов добровольцем захищати країну.

Президент нагадав, що війна в Україні триває вже майже три роки і за цей час країна заплатила найвищу ціну – життям своїх найкращих синів і дочок. Він зауважив, що героїчний характер В. Сліпака зформувався саме завдяки патріотичному вихованню сім’ї. Сотні українських хлопців хочуть бути схожими на нього.

Я. Сліпак подякував Президентові за високу державну відзнаку сина. „Якщо ми разом – ми непереможні“, – сказав він.

 

Коментарі закриті.