21 липня, 2016

Нагородили філателістів України

Нагорода Всесвітньої філателістичної виставки 2016 року.

Відомий видавець Осип Зінкевич написав з Києва до „Свободи“ про те, що на Всесвітній філателістичній виставці 2016 року, яка відбулася в Ню-Йорку 28 травня-4 червня срібно-бронзовою медалею в розділі „Література“ відзначене альбомне видання „Смолоскипа“ – книга Валерія Чередниченка „Про філателію всім“. О. Зінкевич також прислав зображення нагород.

Книга В. Чередниченка є спробою укласти перший український посібник з колеціонування поштових марок. Книгу було видано з фінансовою підтримкою Видавничого фонду Ірини Турченюк (1926-2008).

У кінцевому протоколі виставки вказані й інші колекції з України, які здобули нагороди. Золотими медалями відзначені колекції Віталія Кацмана „Земські марки Харківської губернії“, Петра Боруховича „Наддруки Тризуба на марках Російської імперії“ і Дмитра Френкеля „Летунська пошта“.

„Укрпошта“ теж взяла участь у Всесвітній виставці і представила експонат „Україна: від Трипілля до сьогодення“. Добірка містила марки, які були випущені у 2013-2015 роках та охоплюють різноманітні теми історії, культури й сьогодення України. Вони були присвячені найвідомішим знахідкам трипільської культури, засновникам Київської Руси та християнства на українських землях, встановленню державности, науки та освіти.

Також були представлені спільні випуски з поштовими службами Румунії, Марокко та Польщі. Окрема частина експозиції містила перші поштові марки, випущені в серії „Народності України“ і присвячені кримським татарам. Низка випусків в серії „Краса і велич України“ показала красу української землі, досягнення в створенні цивільної та військової техніки, державні свята, а також „дитячі“ випуски. 32 виставкових аркуші були розміщені на двох виставкових столах.

Коментарі закриті.