12 травня, 2016

Нагородили пораненого воїна 

Андрій Вовк і о. Михайло Шевчук в оточенні родини воїна. (Фото: Олександер Вівчарик)

СМІЛА‚ Черкаська область. – 23 квітня настоятель храму св. Івана Хрестителя Української Автокефальної Православної Церкви митрофорний протоєрей Михайло Шевчук вручив в церкві орден Спасителя Ісуса Христа Андрієві Вовкові за відважну охорону української землі.

А. Вовка до війська призвали чотири роки тому. Професія військового припала йому до душі і він ще до Майдану підписав контракт на три роки. З самого початку російської аґресії на Донбасі воював у 72-ій механізованій бриґаді головним сержантом розвідувальної чоти.

15 лютого цього року в бою двох його побратимів було вбито, а сам А. Вовк був важко поранений‚ втратив майже два літри крови, декілька днів був у комі. Та лікарі в Одесі повернули його до життя. Нещодавно приїхав додому на реабілітацію. Попереду ще не одна операція.

У церкві допомагав пораненому чоловік його сестри Анни Павло Довгоп’ятов‚ який теж щойно повернувся з війни. Воював під Авдіївкою і Соледаром у 17-ій танковій бриґаді. Мати воїна Світлана Вовк розповіла, що син став військовим не випадково‚ бо його дід воював у Другій світовій війні‚ її батько був військовим.

Коментарі закриті.