18 лютого, 2016

Молодь провела „Вишиваний баль“ в Клівленді

no.8

Жюрі та глядачі визнали найкращим стрій Андріани Гудз. (Фото: Василь Романчук)

КЛІВЛЕНД. – Баль „Вишиваний вечір” організували 6 лютого в парафіяльній залі Покрова Пресвятої Богородиці Української Католицької Церкви Клівлендський Oсередок Спілки Української Молоді (СУМ) ім. гетьмана Богдана Хмельницького, заснований в 1950 році, та Клівлендська Станиця Пласту‚ яка діє від 1949 року.

На баль української вишиванки, у прекрасно прикрашеній в національному стилі залі, зібралася українська громада Великого Клівленду, в числі якої були представники СУМ і Пласту різних поколінь. Лунали українські мелодії та пісні, радістю сяяли обличчя святково одягнутих у вишивані строї юнаків і юначок та дітей. Піднесений настрій був і в старшого покоління українців.

Розпочався вечір з вшанування спонзорів імпрези, серед яких були Українська Федеральна Кредитна Спілка „Основа”, компанії „MK Import Export Inc“, „Port Side“, „West Park“, „Kulik Dental“, а також Денис Лазута, Мирон Шкарупа, Михайло Шубин, Мирон А. Клос, Адам Головчак, Михайло Міґелич, Іван Лаврів, Юрій Сало, Роман Боднарук, Микола Житовка, Християн і Олена Дубаси та Марія Шийка.

no.8

Члени організаційного комітету „Вишиваного вечора”.

Ведучі Оля Міґелич та Ліса Шийка ознайомили присутніх з програмою заходу, представили членів жюрі Марію Блюм, Романа Якубовича і Надію Заперник. Відтак, молодь вишикувалася у ряд, аби першими розпочати урочистий показ вишиваного вбрання. Під мелодію українських маршів та під оплески присутніх один за одним по залі пройшли юні хлопці і дівчата та підлітки. Жюрі та глядачі визнали найкращим стрій Андріани Гудз.

Чудово доповнив цей конкурс сучасний український танець, який виконали Яринка Курдоба та Славчик Гап’юк.

Розважальну програму продовжив відомий український гурт „Заповіт” з Торонто, в репертуарі якого сотні старовинних, народних та сучасних українських пісень. І закружляли в танці поважні пари та молоді танцівники. У коломийці взяли участь мало не всі присутні на цьому вечорі.

Тут же в залі можна було зробити собі на пам’ять світлину в уборах, які були викладені на великому столі. Про смачне частування перекуску подбали місцеві господині.

Завершальним акордом вечірки став конкурс українських вишиваних строїв серед дорослих учасників забави. Володаркою першої нагороди стала Ольга Балешта, вишиванка якої була найкращою за оцінкою журі та публіки.

Завдяки зусиллям членів організаційного комітету, в числі яких були О. Міґелич, голова Осередку СУМ Ірина Твардовська і станична Пласту Андрея Якубович, а також Л. Шийка, Келі Лаврів та Іван Лаврів, вечір вдався на славу.

Коментарі закриті.