21 січня, 2016

Молилися за мир в Україні

Молитовна хода у Львові. (Фото: Маріанна Осадца)

ЛЬВІВ. – 18 жовтня 2015 року, під час святкування 150-ліття від дня народження Митрополита Андрея Шептицького, відбулася молитовна хода – Молитва на Вервиці за мир в Україні. Очолив ходу Єпископ-помічник Львівський Української Греко-Католицької Церкви Венедикт. Участь у ході взяла велика кількість духовенства та чисельно згромаджені вірні. На чолі ходи несли Чудотворну ікону Матері Божої Теребовлянської.

Хода, вже традиційно, розпочалася від храму св. Архистратига Михаїла. Її учасники молилися на вервиці за мир і Божу мудрість для українського народу. Закінчилася хода на площі біля Собору св. Юра, біля пам’ятника Митрополитові Андреєві, де Владика Венедикт звершив Молебень до Пресвятої Богородиці і виголосив проповідь до присутніх молільників.

Після проповіді уся спільнота промовила молитву на прославу Митрополита Андрея. Відтак, дружина загиблого героя війни на сході Ірина Гурняк промовила молитву Митрополита Андрея до Пресвятої Богородиці за мир та спокій.

Чудотворну ікону виставили для поклоніння на подвір’ї собору. На закінчення молитовної ходи був урочисто зачитаний декрет про надання повного відпусту в Архикатедральному соборі св. Юра на свято Покрови Пресвятої Богородиці.

Коментарі закриті.