13 квітня, 2016

Минулий рік був сповнений подій

Пластовий летунський курінь „Чота крилатих“.

Пластовий летунський курінь „Чота крилатих“ активно діяв впродовж літа 2015 року. Виховно-оздоровчі програми розпочалися з проведення у травні районного етапу „Чорний ліс“. На початку червня на оселі відбулися навчання швидкої медичної допомоги з участю польських спеціялістів.

В червні та липні „Чота крилатих“ провела три табори Бойового гопака та Карпатського леґіону. Також у цьому часі табір приймав дітей воїнів з Чернігова та групу приватних пілотів злету малої авіяції. Відбулись новацький табір Львівської станиці та Крайовий летунський табір „Чота крилатих 2015“‚ п’ять екскурсій шкіл району та Івано-Франківська. 28 жовтня відбулася мандрівка-екскурсія новонабраного пластового гуртка Солотвинської школи, де прихильники Пласту ознайомились з оселею, вчились управляти човном та попробували силу вітру на парашуті.

В часі Покрови Пресвятої Богородиці традиційно відбувся Великий зліт куреня „Чота крилатих“, де було визначено пляни роботи в 2016 році, коли виповниться 20 років від першого пластового табору на оселі.

22 лютого провели в Києві четвертий летунськии вишкіл „М’яке приземлення“ з участю зацікавлених у летунстві пластунів Києва. Вишкіл „Ешелон“ відбувся 27-29 березня в Івано-Франківську на базі авіяційної бриґади та Прикарпатської асоціяції малої авіяції. 4-5 жовтня на летовищі „Цунів“ відбувся вишкіл з парашутної підготовки. Вперше цього року наші парапланеристи брали участь у змаганні за Чашу Карпат. За літо виховно-оздоровчими програмами було охоплено понад 500 дітей.

Двоє осіб з членів Чоти крилатих, Петро Гавриш та Іван Дирів з куреня були учасниками бойових дій на Донбасі.

„Чота крилатих“ увійшла до складу Громадської ради при Міністерстві оборони України і брала участь у підготуванні законопроєктів про Збройні сили України, організацію допризовної підготовки та кандидатів до вступу в військові авіяційні та інші навчальні заклади.

Івано-Франківськ

Коментарі закриті.